Cyclistes des Alpes 2013

 
 

In de derde week van Juni 2013 togen vijf Alpe d'HuZes (2011 of 2012) helden af naar het Alpen gebied om daar, naast de Alpe d'Huez, de andere colls in de omgeving te bedwingen en kleineren. Het werd een gedenkwaardige week, met om en nabij de 10 hoogte kilometers over diverse klimmen waarvan meerdere van buitencategorie. We hadden het geluk uitstekend weer te hebben, tot 34 graden in het dal bij de Glandon aan toe. De Marmotte ging echter niet door, wij waren er klaar voor, maar de Galibier niet, daarop lag waarschijnlijk nog te veel sneeuw. Voor herhaling vatbaar !

Tijdens de week zijn onze inspanningen te volgen op onze Strava pagina's, klik hier op .

Het is belangrijk voor vertrek op de hoogte te zijn van de basisregels van het fietsen, van wat kan en wat absoluut niet: Obey the rules !

Meer informatie over het weer, klik op de widget voor bijvoorbeeld een detail weergave van de buienradar rondom Huez. Klik hier voor meer weer/webcams !

Niet geheel onbelangrijk, de vraag Ouvert ou Ferme ? Kijk hier: infotraffic

Een goede voorbereiding is het halve werk, en vooruit dromen maakt het alleen maar leuker. Daarom hieronder links naar de belangrijkste informatie per klim:

   
Alpe d' Huez 1
Weer Huez
© MeteoConsult
Les Deux Alpes 2
Col de la Croix de Fer 3
Col du Glandon 4
Col du Telegraphe et Galibier 5 en 6
Collet de Vaujany 7
Col d'Ornon 8
Col de la Morte 9
Col de Sarenne 10
Col du Lautaret 11
Col du Mollard 12
Col de Poutran 13
Col Luitel 14
   
Mont Ventoux 15 a, b en c
   
   
   
   
   
De kaarten van de omgeving: